Goran

Goran Gubic

Då: Bilbyggare på SAAB
Nu: Startar eget
Läs mer...

Ewa

Ewa Björklind

Då: Lagerarbetare, Finnveden Bulten Hallstahammar
Nu: Lagerarbetare, Kanthal Sandviken
Läs mer...

Fallbeskrivningar

Fallbeskrivningar

Här har vi samlat exempel på projekt hos stora och små företag i hela landet.
Läs mer...

TRR Trygghetsrådet

Besök vår moderorganisation som jobbar med övertaliga tjänstemän.
www.trr.se

TSL

Startkraft har samarbetsavtal med Trygghetsfonden TSL avseende omställning för övertaliga medarbetare som tillhör LO-kollektivet.
www.tsl.se

© COPYRIGHT Startkraft 2008
info@startkraft.se
0771-814781

Om cookies

Vi ger den uppsagde goda kunskaper i att söka jobb, det är en kompetens som behövs för att gå vidare. Vi hjälper också människor att hitta en ny riktning. De får hjälp att komma igång. Hjälp att ta beslut om det är utbildning eller ett nytt, liknande jobb som är den bästa vägen framåt.

Konkret innebär stödet från Startkraft flera saker. Den uppsagde får hjälp att ta fram sin kompetensprofil, vad man är bra på och vad man har förutsättningar för att bli bra på. Hon eller han får goda jobbsökarkunskaper och lär sig skriva bra ansökningshandlingar.

En annan viktig del är aktivitetsplanen. Individen får hjälp att sätta upp tydliga och genomförbara aktiviteter, till exempel att kartlägga sitt nätverk eller få till en anställningsintervju. Det betyder mycket att komma igång med de små stegen och lyckas med sina delmål. Varje litet framsteg leder närmre det stora målet - ett nytt arbete.

Eftersom alla individer är olika lägger vi störst vikt vid de enskilda samtalen, men självklart finns det även många tips och råd som är generella. Därför finns Mitt nya jobb, en pärm som innehåller viktig information och övningar för den uppsagde.

Sammantaget vet vi att våra deltagare är väl rustade när tiden med Startkraft är slut. Har de inte redan hittat ett jobb så har de fått med sig det som behövs för att gå vidare på egen hand.