Kenneth

Kenneth Karlsson

Då: Truckansvarig på Electrolux
Nu: Vaktmästare på Riksbyggen
Läs mer...

Jesper

Jesper Johansson

Då: Lagerarbetare på Dellner Coupler
Nu: Vill plugga systemvetenskap
Läs mer...

Fallbeskrivningar

Fallbeskrivningar

Här har vi samlat exempel på projekt hos stora och små företag i hela landet.
Läs mer...

TRR Trygghetsrådet

Besök vår moderorganisation som jobbar med övertaliga tjänstemän.
www.trr.se

TSL

Startkraft har samarbetsavtal med Trygghetsfonden TSL avseende omställning för övertaliga medarbetare som tillhör LO-kollektivet.
www.tsl.se

© COPYRIGHT Startkraft 2008
info@startkraft.se
0771-814781

Om cookies

Det finns inget etablerat mått på stress. Men att få beskedet att man förlorat sitt arbete är något av det svåraste man kan uppleva. Studier visar att den stressnivån är jämförbar med vad man upplever vid en skilsmässa, men också att med bra stöd kan man ganska snabbt gå vidare.

Vårt samhälle och arbetsliv har förändrats. Livstidsanställningar och guldklockor för lång och trogen tjänst blir allt mer sällsynta. Istället är rörligheten stor på arbetsmarknaden med många tillfälliga anställningar och projekt. Det betyder andra och hårdare krav på individen, krav som långt ifrån alla är beredda på. Många som sägs upp idag har inte sökt jobb på 20 år. De har aldrig skrivit ett CV, aldrig varit i kontakt med ett bemanningsföretag eller letat jobb på internet. De har det svårt både på ett praktiskt och ett personligt plan och de behöver ett ordentligt stöd för att komma igång igen.

Därför finns Startkrafts jobbcoacher. För att hjälpa människor att starta den egna motorn och ta ut riktningen. Vi rustar arbetssökande för att de ska klara av de krav som finns på arbetsmarknaden idag. Och vi vet att det fungerar. Åtta av tio som lämnar oss går till ett nytt jobb - och många har lyckats höja sin lön på vägen.