Emma

Emma Öhlin

Då: Avlösande kabinchef på TT-Line
Nu: Säljare på Gallaher
Läs mer...

Sari

Sari Kemppainen

Då: Montör på Kitron
Nu: Säljare på Securitas
Läs mer...

Fallbeskrivningar

Fallbeskrivningar

Här har vi samlat exempel på projekt hos stora och små företag i hela landet.
Läs mer...

TRR Trygghetsrådet

Besök vår moderorganisation som jobbar med övertaliga tjänstemän.
www.trr.se

TSL

Startkraft har samarbetsavtal med Trygghetsfonden TSL avseende omställning för övertaliga medarbetare som tillhör LO-kollektivet.
www.tsl.se

© COPYRIGHT Startkraft 2008
info@startkraft.se
0771-814781

Om cookies

Jobbcoachning bygger på individuella samtal. De behövs för att bygga upp det viktiga förtroendet. Varje person är unik och har egna funderingar om hur han eller hon bäst löser sin situation.

- Tillsammans bollar vi tankar och idéer och jag både stöttar och utmanar deltagarna. Ofta är det en otrolig resa man får vara med om, säger Carina Persson, jobbcoach på Startkraft i Trollhättan.


Hur ser din arbetsdag ut?
Mitt jobb är väldigt omväxlande och rikt på möten, Främst träffar jag våra deltagare men det är även möten med fack och företag. Själva jobbcoachningen är uppdelad i två faser där den första handlar om mer handgriplig hjälp. Vi tränar anställningsintervjuer, sätter ihop CV och jag kan bokstavligen ta någon som är ovan vid datorer i handen och gå med för inskrivning på arbetsförmedlingen.

I andra fasen är deltagaren mer självständig. Vi sätter upp delmål och det är mellan mötena det mesta ska ske. Då är jag mer coachande och peppar så motivationen håller hela vägen.

Vad har jobbcoacherna för bakgrund?
Många har jobbat som personalansvariga, fackliga eller kommer från andra yrken där man arbetar med människor. Det vi alla har gemensamt är intresse för, och lång erfarenhet av att jobba med människor. Att vi sen är olika och kommer från olika yrken ser jag som en styrka, det gäller ju även de människor vi möter i jobbet. En sak till får vi förresten ofta höra att vi har gemensamt: Vi är glada och positiva och det smittar av sig.

Själv tycker jag att mitt jobb är fantastiskt för jag får se människor växa när de vänder en svår situation till något bra.